به مناسبت هفته میراث فرهنگی نشست خبری مدیرکل میراث فرهنگی یزد با خبرنگاران در این اداره کل برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی، امورفرهنگی و اجتماعی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد مدیرکل میراث فرهنگی یزد در این نشست اظهار داشت: بزرگترین اتفاق در سال گذشته اقدامات انجام شده در راستای حفاظت از بافت تاریخی یزد بود. طرحی به نام طرح جامع حفاظت از بافت تاریخی در دست کار بود که آگاهانه یا ناآگانه به تخریب بافت تاریخی یزد می پرداخت و با تلاش های صورت گرفته این طرح کنار گذاشته شد و هم اکنون براساس طرح های مصوب و هماهنگی با ارگانهای مختلف، به بازسازی و حفاظت از این بافت ارزشمند می پردازیم، و تعریض آن نیازمند بررسی کارشناسی است و باید بدون هیچ گونه آسیبی به بافت انجام شود.
محمدمهدی شرافت دومین موضوع مهم را موزه منطقه ای یزد دانست و افزود: این موضوع زمانی به صورت نامطلوب در فضای مجازی مطرح شد ولی ما با ساخت این موزه مخالف نبودیم و طرح با اولویت هایی که ارائه شده خوب است اما جایی که انتخاب شده بود، در اولویت قرار نداشت، بنابراین از زمان توقف طرح به دنبال جایگزین محل استقرار موزه منطقه ای بودیم و خوشبختانه خانه صدرالعلما واقع در خیابان امام خمینی به عنوان محلی برای موزه انتخاب شد و با رایزنی های انجام شده، پیشرفت های خوبی در این زمینه حاصل شد.
وی خاطرنشان ساخت: در نوروز سال 93 گنجینه ای در مسجدجامع یزد افتتاح شد که هم اکنون کاندیدای موزه برتر کشور می باشد، همچنین موزه کتیبه های سنگینی که به عنوان یک مجموعه نفیس در استان به حساب می آید در خانه نواب وکیل واقع در محله فهادان (بافت تاریخی) طی هفته میراث فرهنگی افتتاح می شود.
این مقام مسئول در خصوص ثبت جهانی یزد گفت: پرونده ثبت جهانی بافت تاریخی یزد در دو نوبت به مرحله اجرا درآمده و با حضور اعضای موسسه کراتر که در ثبت شش شهر، نقش ایفا کرده اند و نظرشان به عنوان ارزیاب مورد تأیید یونسکو است مراحل اجرای روند ثبت در حال پیشرفت است و پرونده ثبت جهانی بافت تاریخی یزد تا آذر ماه سال جاری برای ارسال به یونسکو آماده می شود.
مدیرکل میراث فرهنگی یزد در ادامه افزود: این پرونده به واسطه پیچیدگی، قاعدتاً رفت و برگشت هایی خواهد داشت که باید در هر سری با دید کارشناسانه به رفع معایب طرح پرداخته شود.
شرافت عنوان کرد: یزد با وجود ارزشهای بالایی که در ارتباط با میراث فرهنگی دارد، هنوز هیچ اثر ثبت شده جهانی ندارد که تنها مربوط به یزد باشد و آثار ثبت شده موجود از قبیل باغ های دولت آباد و پهلوان پور جز آثاری است که در کشور به عنوان باغ های ایرانی به ثبت جهانی رسیده است و اولین بار است که از سوی جمهوری اسلامی ایران یک شهر زنده و پویا برای ثبت جهانی به یونسکو معرفی می شود و می تواند تاثیر بالایی در زمینه جذب گردشگر خارجی به کشور داشته باشد.
وی ارتقای جایگاه میراث فرهنگی در زمینه صنایع دستی را نقطه عطفی در زمینه صنایع دستی مطرح کرد و افزود: از جمله اقداماتی که در ارتباط با توسعه بحث صنایع دستی استان یزد انجام شده، برپایی اولین نمایشگاه نساجی و هشتمین نمایشگاه سراسری صنایع دستی در استان بود و امیدواریم بتوانیم با برنامه ریزی صحیح و انجام اقدامات موثر در زمینه صنایع در سال جاری و سالهای پیش رو به رتبه و جایگاه اصلی خود که جزو پنج استان برتر کشور است، دست پیدا کنیم.
گفتنی است در پایان این نشست مدیرکل میراث فرهنگی به سئوالات خبرنگاران نیز پاسخ داد.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
پنجشنبه 23,ژانویه,2025